<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Vooraankondiging: transnationale call op het gebied van Water voor de Circulaire Economie

Vooraankondiging: transnationale call op het gebied van Water voor de Circulaire Economie

NWO verwacht komende september de call open te stellen betreffende water voor de circulaire economie, dit is onderdeel van het Europees Partnerschap Water4All. Binnen deze call zullen 31 landen onderzoek en innovatie ondersteunend met als doel de waterzekerheid te verbeteren.

Waterzekerheid, ook op de lange termijn, is cruciaal om de aarde in leven te houden. Deze call is gefocust op het watergebruik in de economie. Het doel van deze call is om onderzoek en innovatie te stimuleren om waterzekerheid op de lange termijn te verbeteren. De resultaten zouden moeten bijdragen aan de implementatie van evidence-based, globaal, EU en nationale watermanagement beleid en strategieën. Binnen het raamwerk van de Europese Green Deal, Kaderrichtlijn Water, Rechtvaardige Transitie en de Water Action Agenda van de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Bezoek de website van NWO voor meer informatie.

Onderzoekthema’s

Onderzoeks- en innovatie voorstellen behorende bij deze call moeten tenminste een van de volgende thema’s bevatten:

  1. Verbetering van de watercirculariteit in industrieën
  2. Stedelijke watercirculariteit
  3. Terugwinning en valorisatie van hulpbronnen
  4. Economische, ecologische en sociale implicaties van waterhergebruik en teruggewonnen producten

Over deze call

De officiële start van de call is verwacht op 12 september 2024. De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen. De sluitingsdatum voor vooraanmeldingen is 13 november 2024 en de deadline voor volledige aanvragen is 29 april 2025.

Om in aanmerking te komen, moeten onderzoeksconsortia teams bevatten uit minimaal drie van de aan de call deelnemende landen (waaronder ten minste twee teams uit EU-lidstaten of geassocieerde landen). De lijst van landen kan gevonden worden op de Water4All website en zal ten tijde van de openstelling definitief worden gemaakt.

Het totaal beschikbare budget voor deze call is naar verwachting 36 miljoen euro.

Over Europese partnerschappen

De Europese co‐funded partnerschappen zijn onderdeel van Horizon Europe, het Europese programma voor onderzoek en innovatie (2021-2027). De partnerschappen richten zich op complexe maatschappelijke uitdagingen en zijn gericht op daadwerkelijke impact. De calls die voortkomen uit de Europese  partnerschappen leiden tot thematisch onderzoek.

Disclaimer

Dit is uitsluitend een aankondiging van een voorgenomen onderzoeksprogramma van NWO. De mogelijkheid tot het aanvragen van financiering staat open na publicatie van een call for proposals in de Staatscourant.

  • Europees Partnerschap Water4AllBekijk
Deel op